2024 YILI BURSLULUK SINAVI BAŞVURU İŞLEMLERİ

2024 YILI BURSLULUK SINAVI BAŞVURU İŞLEMLERİ

09.02.2024 52

BAŞVURU  ŞARTLARI :

1.Türkiye Cumhuriyeti veya K.K.TC Vatandaşı olmak,

2.Babaya ve anne çalışıyorsa anneye de ait bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak  ıslak imzalı, kaşelenmiş onaylı 2023 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge. Anne veya baba çalışmıyorsa ;  her ikisinin de çalışmadığına dair SGK ya da Vergi Dairesinden ıslak imzalı ve kaşelenmiş belge alınacaktır.

3.Haneye giren herhangi bir gelir daha varsa o gelir de belgelendirilip evraklarla teslim edilecektir.

4.Nüfus Kayıt Örneği (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)  (E- devlet üzerinden veya nüfus müdürlüğünden)

5.Aile üyeleri içinde 18 yaş ve üstü olup ; öğrenci statüsünde olanların  ilgili okullarından öğrenci olduğuna dair belge almaları gerekmektedir. 18 yaş üstü çalışan varsa bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak  ıslak imzalı, kaşelenmiş onaylı 2023 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge istenecektir. Çalışmıyorsa de çalışmadığına dair SGK ya da Vergi Dairesinden ıslak imzalı ve kaşelenmiş belge alınacaktır.

6.Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babasıyla ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği.

7.Başvuru formu  (Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname EK-1) okul idaresinden veya okul girişindeki  güvenlik bölümünden alınacak ve tükenmez kalem (mavi veya siyah) ile veli tarafından doldurulup imzalanacaktır. Başvuru için öğrenci velisinin bizzat kendisinin gelmesi şarttır. Eksik evrakı olan velilerin başvuru işlemleri kesinlikle yapılmayacaktır.

NOT: AİLENİN BELGELERE GÖRE TOPLAM YILLIK GELİRİ HESAPLANACAKTIR. HESAPLANAN BU GELİR NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİNDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE BÖLÜNÜP YILLIK GELİR BULUNACAKTIR. KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YILLIK GELİR 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’Yİ GEÇİYORSA BAŞVURU KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR.